A jól megszervezett tisztálkodási folyamatok lehetővé teszik, hogy a szülők összekössék a kellemest a hasznossal. A fürdős játék pedig egyszerre több funkciót is ellát: egészségügyi és higiéniai, szórakoztató és oktató jellegű. Segít leküzdeni a félelmet a víztől, fejleszti a finommotoros készségeket, a gondolkodást és a képzeletet. A fürdőkészletek széles választéka különböző formájú és méretű termékeket tartalmaz.

Egyes fürdős játékokat rögzíthetünk a kád oldalaihoz vagy a csempéhez, mások megváltoztathatják a színüket és a méretüket, illetve hang- vagy fényeffektusokat adhatnak ki. A gyártók olyan környezetbarát és nem mérgező anyagokat használnak, amelyek ellenállnak a nedvességnek, a hőnek és a tisztálkodó szereknek.

Minden termék megfelel a nemzetközi minőségi és biztonsági szabványoknak. Ezek a szórakoztató és fejlesztő modellek nem tartalmaznak rosszul rögzített apró részleteket, éles sarkokat és érdes széleket, amelyek sérülést okozhatnak a babának. A fürdős játékok élénk színei vonzzák a kicsik figyelmét.