Keserű barackmag

A 21. században egyre divatosabb az egészséges életmód, ezért egyre többen próbálnak nagy mennyiségű növényt fogyasztani. Vannak azonban olyan zöldségek és gyümölcsök is, amelyekről nem is gondolnánk, hogy milyen jótékony hatással bírnak. Jó példa erre a magas B17 vitamin tartalmú keserű barackmag is, amely bizonyítottan az egyik legjobb immunerősítőnek számít.

Ráadásul ez a B17 vitamin, amely igen nagy számban megtalálható a sárgabarackmag összetételében, feltételezetten képes blokkolni a daganatos sejtek szaporodását, így akár jó ellenszere lehet a rákos megbetegedéseknek. Lévén azonban, hogy a barackmag rengeteg más hasznos tápanyagot is tartalmaz, ezért a fogyasztása által jóval több egészségügyi gondot is orvosolhatunk.

Ilyenek például az ízületi gyulladások, az emésztési panaszok vagy éppen a vérnyomás egyensúlytalansága és a koleszterin nem megfelelő szintje. Sőt, ez a különleges tápanyag akár a bőr és a haj regenerálódásában is nagy szerepet játszhat. Éppen ezért rendkívül javallott, hogy a sárgabarack magbél állandó kiegészítője legyen a napi étkezésünknek.