Már egy átlagos háztartásban is, egyik elosztóból nő ki a másik. Ha van valami, amiből sohasem elég, ez pedig a dugalj. Kell egy hely a laptop töltőjének, jó néhány a telefontöltőnek, valahová be kell dugni a TV-t és a házimozi-rendszert, na meg az ilyen-olyan lejátszókat.

Itt jön képbe az elemes asztali lámpa koncepciója. De mi az oka, hogy ez ilyen jó ötletnek számít? Valóban érdemes elemeket használni energiaforrásként, hogyha világítani szeretnénk?

Nem tűnik túl környezettudatos megoldásnak, ameddig meg nem vizsgáljuk közelebbről az elemes asztali lámpát. A LED izzónak köszönhetően, rendkívül kevés energiára van szüksége az ideális fényerőhöz.

Viszont még mindig ott van az elemek kérdése. Hogyha nem szeretnénk a környezetet terhelni a lemerült elemekkel, akkor válasszunk feltölthető változatokat! Ezekkel, akár éveken keresztül világíthatunk mielőtt a kukába kerülnének. Az elemes asztali lámpa praktikus, bármikor bárhová áthelyezhető, nem kell a vezetékkel és a dugaljok hiányával vacakolni. Ráadásul számos dizájnban beszerezhető.