A faszenes kerti sütők számítanak klasszikusnak. Előnyük, hogy olcsóbbak és egyedi füstös ízt kölcsönöznek a húsoknak. Viszont egyre inkább nő a gáz grillsütő népszerűsége is, mivel nem kell a tűzzel bajlódni, gyorsabban elkészül az étel, valamint alkalmas melegítésre is.

Ezzel egyszerű a különféle hőzónák előállítása és szabályozása is. Emellett a füstös ízvilág kedvelői használhatják a speciálisan erre a célra gyártott kiegészítő elemet, vagyis a füstdobozt.

A kényelmi szempont sem elhanyagolható a gáz grillsütő esetében. A grilltarsasag.hu webáruházban számos ezen az elven működő, minőségi készülék szerezhető be kedvező áron, olyan neves gyártóktól, mint amilyen a WEBER Spirit, a Napoleon, a Rösle és a Broil King.

A komolyabbak már nagy teljesítményre képesek, el tudják látni egy nagyobb társaság igényeit is. Az ilyen gáz grillsütő több grillfejjel van ellátva, valamint elektronikus gyújtási rendszerrel, egyenletes hőelosztással, csepegtető, illetve kenő rendszerrel, hőmérővel, oldalpolcokkal és oldalégővel is fel van szerelve.