Kullancs nyakörv

Ahogy egyre inkább hűvösebb lesz, úgy egyre több kutyatulajdonos teszi fel magának a kérdést, hogy meddig is ajánlott a kullancsok ellen védekezni.

Kapható a mellékhatások nélküli kullancs nyakörv, amelyik nem mellesleg több parazita ellen is védelmet biztosít, így egész évben lehet biztosítani a védelmet. Természetesen a kullancsok jelenlétére gyakorlatilag az első fagyokig lehet számítani, így nem árt mindig meghozni a megfelelő lépéseket még akkor is, amikor kint már valóban hideg van, de még nem fagy. Persze attól függően, hogy milyen készítmény beszerzésén is gondolkozik az ember, tudni érdemes, hogy meglehetősen eltérőek lehetnek a hatásidők, illetve a távol tartott élősködők listája is.

Ezért jogosan is teszik fel a gazdik a kérdést, hogy melyik az a kullancs nyakörv, amelyik valóban hatékony védelmet garantál, nem bír mellékhatásokkal és nem is zavarja a kutyát, macskát a rohangálás, játszás közben. Aki biztosra akar menni, jól teszi, ha a kullancs nyakörv eszközt egy megbízható shoptól, patikából vagy állatorvostól szerzi be.