A bőrápolásnak rengeteg írott és íratlan szabálya van. Például, ha javítani akarunk a bőrünkön, akkor szükségünk lesz a hámlasztó rendszeres használatára. Ha nem ismerjük ezt a kifejezést, akkor valamit rosszul csinálunk, de szerencsére a legtöbben most biztosan egyetértően bólogatnak.

Az arcunk naponta ki van téve a szennyeződéseknek, az apró, szabad szemmel láthatatlan szemcsék eltömítik a pórusainkat. Nem véletlen, hogy gyakran lesznek pattanásaink és a bőr lassan, de biztosan öregedni kezd. Azok, akik rendszeresen hámlasztanak, látványos eredményeket érnek el. Ilyenkor az apró szemcsék ledörzsölik a halott bőrdarabkákat és a szennyeződéseket, így a bőr tiszta marad.

Fontos, hogy nagyon érzékeny bőrrel ne használjunk mindennap hámlasztót, de hetente egyszer mindenképpen. Ha mégis napi szinten vágyunk rá, akkor válasszunk olyan terméket, ami kevésbé roncsolja a bőrt. Hámlasztás után mindig gondoljunk a regenerálódásra és ne feledkezzünk meg a kedvenc hidratáló krémünkről használatáról sem!