A fogak fájdalommentes pótlása
A fogak fájdalommentes pótlása

Tetszik vagy sem, de az tény, hogy hazánkban a fogápolást sokan hanyagolják. Már az is problémákhoz vezethet, ha az illető nem tudja miként kell fogat mosni vagy nem fordít rá elég időt.

Egy napi rutinnak tekinti, amin minél gyorsabban igyekszik átesni, már csak azért is, hogy ne érje szó a ház elejét ezzel kapcsolatban. A helytelen fogápolás nyomai egy idő után mindenképp megmutatkoznak. Egy tönkrement fog ezután csak híddal vagy fog implantátum beépítésével pótolható.

Ebben az esetben is fokozottan igaz, hogy még mindig könnyebb megelőzni, mint megoldani a problémát. Nemcsak a hanyagság lehet a fogvesztés okozója, hanem egy véletlen baleset is.

A fog implantátum nemcsak egy egyszer alkalmazható eljárás. Hogyha egyszerre több fogpótlására van szükség, akkor az a panoráma röntgenből egyértelműen ki fog derülni. Így már nem marad más hátra, mint a kezelési terv elkészítése a pótolni kívánt fogakkal kapcsolatban. A fog implantátum tartós, könnyen gyógyul, tehát hamar terhelhetővé válik. A féléves kontrollt a fog implantátum után is ajánlott elvégezni.