Chia mag
Chia mag

Létezik egy növény, amit egyre többen kezdenek megismerni hazánkban is, az egészségre gyakorolt számos pozitív tulajdonsága miatt. A nyugati kontinensen őshonos chia mag már sok száz évvel ezelőtt is jelentős szerepet töltött be azt őshonos népek életében. A maya és az azték kultúrában nagy becsben tartott élelmiszerként termesztett növény áldásos tulajdonságokkal rendelkezik.

A benne lévő tápanyagok, valamint a rosttartalmának hála, elősegíti a megfelelő bélmozgást és gátolja a bőr korai öregedését. A chia mag felhasználása többféle módon megtörténhet és bármelyik korosztály számára közkedvelt lehet. A gyermekek például kifejezetten kedvelik a belőle készült pudingot. Ennek az elkészítése csupán annyiból áll, hogy tejbe kell helyezni, ami másnapra zselés állagot kap.

A termék könnyedén megvásárolható a megfelelő szaküzletekből, de már számos nagyáruházban is kapható. Aki viszont nem nagyon szeret kimozdulni otthonról, az megrendelheti a chia mag terméket többféle kiszerelésben az organiqa.hu oldalról.