Rozsdamentes kukta

Amikor otthon gyorsan kell megfőzni valamilyen húsételt, akkor nem árt bevetni a nagyágyút. Ez pedig nem más, mint a rozsdamentes kukta, hisszen a főzés közben fellépő hatalmas nyomásnak köszönhetően hamarabb elkészülnek ebben a fogások. A csirkehúst például könnyű elkészíteni, sütni, főzni, mivel gyorsan megpuhul.

De más a helyzet a sertés, illetve a marha esetében. Egy egyszerű fazékban ezeket több órán keresztül kéne főzni, ami nem valami gazdaságos, mert így sok gázt vagy áramot fog fogyasztani a tűzhely, ráadásul sokat elvesz az ember drága idejéből is.

A rozsdamentes kukta előnyeit azonban már régen felfedezték. A működése a fizikán alapszik. A minőségi szelepek elengedhetetlenek a biztonságos használathoz. Ezekre mindenképp szükség van azért, hogy ne lépjen fel túlnyomás a kuktában.

Érdemes minden használat előtt meggyőződni arról, hogy véletlenül nem tömődtek-e el. A rozsdamentes kukta rendkívül ellenálló és nagyon jól néz ki. Minden jól felszerelt konyhának a részét kell képezze, mert ezzel rövid idő alatt, igazán finom fogásokat lehet elkészíteni.