Mielőtt a gyermek felülne a bringára és azzal derítené fel a környezetét, a világot, ami körülveszi, gyakorlatilag két nagy változat történhet meg. Az egyik, hogy pedál nélküli kerékpárral fog gyakorolni, a másik pedig segédkerekekkel. Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít magának a névre szóló futóbicikli.

Egy ilyen bicajjal a gyerkőc az első pillanattól kezdve szórakozni fog és meglepően gyorsan megtanulja az egyensúlyt megtartani a két kereken, felváltva fordul és győzi le az előtte álló akadályokat.

Mivel hamarabb alakul ki az egyensúlyérzék, annál biztosabban fog majd egy nagyobb bringára átülni. A névre szóló futóbicikli ugyanakkor nemcsak azért különleges lehetőség a picinek, mert fejleszti, hanem azért is, mert egyedi, saját dedikációval rendelkezik.

Amikor megpillantja a nevét ráírva a járgányára, olyan érzése támad, mintha egyedülálló rendszáma lenne, akárcsak az édesapja autójának. A névre szóló futóbicikli megvásárlása sok örömet, mókát és kacagást fog okozni a kis csöppségnek.