A honlap a világhálón egy vállalkozás arculata, a weboldal nyelvi alternatívái pedig új, szélesebb közönséget biztosíthatnak. A website fordítás egyre több cég figyelmét felkeltette az utóbbi években, hiszen lehetőséget teremt a külföldi kapcsolatszerzéshez, új piacokra segít betörni, nagyobb forgalmat képes generálni.

Ami egy website fordítás esetében nagyon fontos, hogy a lefordított oldalnak is biztosítania kell, hogy az olvasó ugyanazt az élményt kapja, mint az eddigi látogatók.

Ha csupán az univerzális angol nyelvet beiktatjuk, az máris növelheti az adott honlap tekintélyét, ugyanakkor le is rombolhatja. Egy silány fordítás félrevezetheti az ügyfeleket azzal, hogy téves információt oszt meg és ezzel kudarcot is vallhat az egész weboldal. Fontos, hogy a website fordítás professzionális munka legyen.

Mindebben támaszkodhat az irodánk szakértelmére, bármelyik nyelvterületen. Kutatások bizonyítják, hogy a felhasználók 75 százaléka előnyben részesíti azokat a weboldalakat, ahol anyanyelven látja a megvásárolni kívánt termékeket. Ennél jobb érv nem is kell.