infraszauna
Infraszauna kabin

Biztosan Ön is hallott már a hagyományos skandináv szaunázás és modern változat közötti különbségekről. Az elérni kívánt cél mindkét esetben hasonló, azonban az infraszauna máshogyan működik, mint a klasszikus finn változatok.

Az előbbi elsősorban nem a levegő hőmérsékletét emeli meg egy extrém magas szintre, hanem sugárzók segítségével infravörös fénnyé alakítja át a felvett energiát, amit közvetlenül a bőrünkbe juttat be, így rendkívül nagy hatásfokkal dolgozik.

Ezért van az, hogy itt, a hagyományos kabinokkal szemben, nincs szükség a 80-90 fokos hőmérséklet elérésére, hiszen az infrasugaraknak köszönhetően, a szervezet már 52-60 fokon is megkezdi a méregtelenítést és a regenerálódást.

Az infraszauna alkalmazása tehát kevésbé megterhelő, mégis érvényesülnek a finn szauna által nyújtott jótékony hatások. Használatától szebb lesz a bőr és megerősödik az immunrendszer, továbbá sokat javul majd a keringés és a légzés is, sőt, a segítségével megindul a méregtelenítés, így a tartós fogyás folyamata is.