A pronáció és a lúdtalp gyakori lábproblémák, amiket az emberek egy része tapasztal. Míg a pronáció gyakoribb, a lúdtalp is elég gyakran előfordul, főleg a gyerekek körében. Ellenben a supinált gyerekcipők orvosolják ezeket a problémákat.

A láb szupinációja a mozgás során fellépő izom egyensúlyhiányának eredménye. Ennek a problémának számos oka lehet, beleértve a végtaghossz eltérését, a szélességét, a boka stabilitását, a lábboltozat alakját, a cipő illeszkedését és a test rossz elhelyezkedését. Érdekes módon, a megfelelő supinált gyerekcipők segíthetnek a túlzott hanyatlás korrigálásában, így biztosítva van a hatékony súlyátvitelt futás közben. Az ilyen gonddal küzdőknek a járás közben viselhető megfelelő lábbeli extra csillapítással, jó ívtartással és széles orrdobozzal rendelkezik.

Ezek a tulajdonságok biztosítják a láb maximális támasztását, elősegítik a pronációt és javítanak az ütéselnyelésen is. A supinált gyerekcipők többféle színben és mintában kaphatóak, így kiválaszthatja a kicsik kedvencét.