Nyitásérzékelő

A biztonságunk érdekében egyre modernebb és drágább eszközöket használunk. Sokan nem vagyunk tisztában vele, hogy egy egyszerű berendezés is óriási biztonságot képes nyújtani. A mechanikus védelmi rendszereken kívül, az elektromos megoldások között a nyitásérzékelő komoly áttörést jelentett otthonaink védelmében.

 

Nincs szükség drága kamerákra és mozgásérzékelőkre. Elegendő nyitásérzékelő felszerelése minden ajtóra és ablakra, ahol a behatolásnak lehetősége fennáll.

Ez a kis szerkezet képes minden direkt behatolást érzékelni és akár vezetékes kialakításban vagy rádióhullámok segítségével továbbítani a jelet a riasztó felé, amely azonnal bekapcsol, amint megtörténik a betörés. A nyitásérzékelő manapság már előre is beszereltethető az ajtókba, ablakokba, a gyártók rendelkeznek ilyen jellegű megoldásokkal. Továbbá utólagosan is lehetősége van bárhova felszerelni.

 

A rádióhullámos kivitel sokkal praktikusabb, hiszen nincs szükség akár több méteres vezetékek kiépítésére. Arra érdemes figyelni, hogy élesített riasztórendszer mellett ne nyissunk ablakot, mivel az indokolatlan riasztást eredményez.