esküvői meghívó
Esküvői meghívó

Amikor a meghívó tervezésére kerül a sor, akkor kérdések sorozatával találjátok magatokat szembe, így már nagyon az elején kérdés lehet, hogy milyen színt válasszatok. Nem vitás, hogy az esküvői meghívó legalább annyira népszerűsíti a nagy napot, mint amennyire tájékoztatja a vendégsereget. Éppen ezért fontos, hogy az esküvői meghívó figyelemfelkeltő, de ízléses legyen, valamint illeszkedjen az esemény jellegéhez.

Ebben elsődleges szerepe lehet a színválasztásnak, hiszen ez különböző üzeneteket tolmácsolhat a meghívottak irányába. A leggyakoribb alapszín a meghívókon egyértelműen a fehér, ami számos jelentéssel bír. Kifejezi a fogadalomtétel ártatlanságát, illetve tisztaságát, de jelképe lehet az egyszerűségnek, a frissességnek, sőt, még a világosságnak is.

Azonban, egyre többen eveznek merészebb vizekre az esküvői meghívó tekintetében, így ma már találkozhatunk például vörös változattal is, ami a szerelem és a szenvedély színe. Egy ilyen meghívó nagyon impulzív benyomást kelt, figyelemfelkeltő hatással bír, kiemeli a házasulandó felek egymás iránti vágyódását.