A való élet és az internet, mint alternatív, párhuzamos valóság, sokban eltér egymástól. Vannak azonban olyan dolgok, amelyek hasonlítanak. Vegyünk egy elég szemléletes példát. Amikor szeretnél egy kisebb boltot nyitni, akkor azt hol teszed meg? Egy forgalmas utca közepén vagy egy zsákutca végében? Ha azt szeretnéd, hogy a közvetlen szomszédokon kívül mások is vásároljanak nálad, akkor egyértelmű a válasz. Az interneten indítani egy webáruházat, de akármilyen oldalt, aminek a lényegét a nagy látogatottság adja, olyan, mint egy zsákutcából indulni.

Itt viszont kellő odafigyeléssel és a megfelelő stratégia felépítésével van esély eljutni a növekvő látogatószám irányába. Erre szolgál a keresőoptimalizálás vagy röviden SEO. Ha szeretnél erről többet megtudni, akkor irány a marketingtanacsado.hu oldal! Sokaknak segített már a tájékozódásban a Dog and Pony SEO ügynökség kisokosa. Néhány alapvető dolgot azért itt is megtudhatsz. A SEO lényege, hogy a keresőmotorok kedvező helyezését biztosítsa a felületednek.

A Google különféle algoritmusai állandóan monitorozzák az oldalakat és azokat adott paraméterek szerint rangsorolják. A kedvező helyet a nagy látogatottság garantálja. Ez egy ördögi kör, amiből kitörni nehéz, ugyanis csak azok a felületek kerülnek előre, amiket gyakran látogatnak, de ahhoz, hogy gyakran látogassák, előre kell kerülni. A keresőoptimalizálás voltaképpen megadja a kezdeti lökést ahhoz, hogy sikerüljön minél több látogatót bevonzani.

A megfelelő szövegek írásával és elhelyezésével, a linképítés kiváló stratégiájával elérhető, hogy bizonyos kifejezések beírását követően, azonnal a Te oldalad kerüljön az első néhány helyre és teszi ezt PPC hirdetések nélkül. A SEO általában több hónapos távlatban érik be és érdemes vele folyamatosan foglalkozni, különben a konkurensek könnyen megelőzhetnek. Ez a szakterület folyamatosan fejlődő és személyre szabott stratégiák kidolgozására épít. Ebből a közösségi médiák sem hagyhatóak ki semmilyen szempontból. Tudd meg, hogy mivel érhetsz el magas látogatottságot és miként növelheted a bevételed hatékony módon!