Egy weboldal a megfelelő keresőoptimalizálás nélkül könnyen lemaradhat a versenytársaktól. Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, tenni kell a kereső oldalakon elérhető legelőkelőbb hely biztosításáért. A profi szakemberek által végzett SEO keresőoptimalizálás következtében, bizonyos időn belül bővül a cég ügyfélköre és nőni fog a bevétele.

Azért, hogy minden vállalkozás megtalálja a számára leghatékonyabb SEO variációt, a KangaDesign-nál különböző linképítés csomagok közül választhatunk. Ahhoz, hogy eldönthessük, melyik a legelőnyösebb számunkra a linképítés csomagok közül, néhány szempontot figyelembe kell vegyünk.

A négy elérhető csomag, az Induló, az Optimum, a Prémium és a Maximum linkcsomag ezeket a szempontok szerint lett kialakítva. Az első a más oldalakról való linkelések száma. Fontos lehet továbbá a kulcsszavak száma, amik alapján megtalálható az adott honlap. Szintén szempont lehet a csomag ára is a választásnál, hiszen minél nagyobb egy vállalkozás, valószínűsíthető, hogy annál erősebb csomagra lesz szüksége.

Mi befolyásolja a SEO árak alakulását?

A keresőoptimalizálás egy olyan tevékenység, amely folyamatos befektetést igényel annak érdekében, hogy az elért siker is tartós maradhasson. A hirdetésekkel elért eredményekkel ellentétben a SEO által hozott eredmények lassabban jelentkeznek, viszont a megszerzett helyezések tartósan megmaradnak, ha tovább folytatjuk a keresőoptimalizálást.

Mivel minden vállalkozás más és más, pontos SEO árak kalkulálására nincs lehetőség. Nem mindegy ugyanis, hogy mivel foglalkozik az adott cég, milyen a konkurencia erőssége vagy mióta van a piacon az adott termék, szolgáltatás. A SEO árak alakulása tehát három fő összetevőtől függ.

Elsőként a SEO tervezésért kell fizetni, amely kulcsszó kutatásból és menürendszer megtervezéséből áll. Fontos tényező a minőségi szövegírás, aminek nagy jelentősége van a webáruházak esetében. A szövegírás költségei és a prémium linképítés díja tehát szintén befolyásolja a SEO árak alakulását. A keresőoptimalizálásra szánt összegek azonban hosszútávon megtérülnek a cégnek.