A népszerű zuhanyzótípus, a méreteinek köszönhetően, bármelyik fürdőszobában elfér. A kompakt mérete kényelmes fürdést tesz lehetővé és vizet takarít meg. Ezt a típusú zuhanyfülkét könnyebb tisztán tartani, így hosszú évekig esztétikus és praktikus kiegészítője lehet a fürdőszobának.

A sarokba telepíthető 80×80 zuhanykabin az egyik legpraktikusabb megoldás manapság. A szög kihasználásával a zuhanyzó tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába, így nem akadályozza a mosógéphez, mosdókagylóhoz vagy más készülékekhez való hozzáférést.

Egy ilyen fülkével még a kicsi fürdőszobák is praktikusak, kényelmesek lesznek. Ha félköríves a bejárata, a 80×80 zuhanykabin optikailag megnöveli a teret. A zuhanytálca nélküli, lapos bejárattal rendelkező fülke szintén a nagyobb tér illúzióját kelti.

Kis fürdőszobákban, ahol minden centiméternyi helyet teljes mértékben ki kell használni, célszerű tolóajtós 80×80 zuhanykabin ajtót választani, hogy a kinyitás ne zavarja a többi berendezést. A valamivel nagyobb fürdőszobákba választhatunk 1 vagy 2 oldalra nyíló ajtókat.