Amikor épp a legnagyobb szükség lenne rá, akkor egyszer csak bedöglik a kapálógép vagy nem indul a fűnyíró. Amikor sikerül végre rájönnünk a probléma okára, akkor keressünk rá az interneten arra, hogy honnan szerezhetnénk be alkatrészeket a javításhoz. Ezzel el lehet kerülni egy teljesen új gép megvételét.

Egy Tecumseh motor nem igényel rendszeres karbantartást. A megfelelő üzemanyag keverékkel sokáig képes problémamentesen üzemelni.

Az idő vasfoga azonban nyomot hagy a Tecumseh motor felépítésén is. Tönkremehet a karburátor, az indító szerkezet, de olykor a tömítések használódnak el teljesen. Az ideális megoldás a Tecumseh motor felújításában rejlik. Bár elég összetett szerkezeteknek számítanak, a javításuk mégsem tartozik a lehetetlen feladatok közé.

Néhány szerszámon kívül nem is lesz szükségünk másra, csupán egy kis türelemre. Jobban fog haladni a munka egy olyan eszközzel, amit mi magunk javítottunk meg. A Tecumseh motor ezt követően még biztosan sokáig fog megbízhatóan üzemelni. A cvgshop.hu weboldalon minden megtalálható, amire csak szükség lehet a javítás során.