A pultok megvilágítását azért választják sokan, mert egy praktikus és igen esztétikus megoldásról van szó. A konyhai pultvilágítás a LED szalagok szakszerű felragasztásával, rögzítésével érhető el. Egy igen hasznos és szép módszerről van szó, amivel gazdaságosan lehet megvilágítani a konyha egyik legtöbbet használt részét.
Mire is kell figyelni, amikor a cél a konyhai pultvilágítás? Már a konyhabútor tervezésénél érdemes számításba venni a pultvilágítás lehetőségét. Ennek köszönhetően még a munkafázis elején tisztázható ennek a rendkívül mutatós dizájnelemnek a kialakítási módja. A konyhai pultvilágítás lényege, hogy a munkalap felett elhelyezkedő felsőszekrény alsó részébe nútot marnak, majd ebbe kerül bele az alumínium LED csatorna.

Így teljes egységet alkot majd a bútorzattal az egész. Természetesen az egész utólag is beépíthető, ami nagyon fel tudja dobni a régi konyhabútor külsejét. A konyhai pultvilágítás nem tartozik a bonyolult megoldások közé és szintén esztétikus kivitelezésre ad lehetőséget. Nem csoda hát, hogy sokan élnek ezzel a lehetőséggel.