Vannak olyan kivételes növények, amiket még a saját kertünkben vagy egy balkonládában is nevelgethetünk, hogy a későbbiekben felhasználjuk bizonyos célok érdekében. A néphagyományban rendkívül jól ismert a körömvirág olaj vagy krém, amit megfelelő receptúra mentén házilag gyakran zsírban sütöttek ki.

De nem kell olyan messzire menni, mert a virág teaként is használható, sőt, ha éppen befalunk belőle néhányat nyersen, akkor is előnyünkre válhat. De mit tud nekünk nyújtani pontosan a körömvirág olaj? Ebben a formájában igen sokoldalúan hasznosítható, hiszen a bőrápolás mentén kevés vetélytársa van. A gyulladások kezelésében élen jár, akárcsak a sebek hámosításában.

Bizonyos beavatkozások után, amilyen például a gyantázás remek nyugtató hatással rendelkezik. A téli időszakban gyakori, hogy a hideg szél kifújja az ember kezét, ami nagyon kellemetlen érzést von maga után. A körömvirág olaj használatával gyorsan javíthatunk a helyzeten. Masszázs közben, remek kiegészítő, ezért bátran keverjük hozzá az alapból használt krémhez. Gyűjtsünk erről személyes tapasztalatokat.