Nem mindegy, hogy milyen módját választjuk a fontos dokumentumok, a pénz vagy az egyéb értékek küldésének. A biztonsági plomba garantálja, hogy az ilyen küldemények érintetlenül érjenek célba.

Ellenkező esetben megeshet, hogy illetéktelen személyek felbontják és megkárosítják a csomagot, ezzel együtt a küldemény feladóját, illetve magát a címzettet. Sokat lehet hallani arról, hogy bizonyos reptereken belenyúlnak az utasok bőröndjeibe a leadást követőn és gyakran eltűnnek bizonyos dolgok a poggyászokból.

Az ilyen kellemetlen szituáció elkerülhető, hogyha biztonsági plomba kerül a csomagunkra. Ezáltal egyszerűbb lesz kinyomozni, hogy hol és mikor bontották fel jogtalanul a csomagot. A biztonsági plomba lehet műanyag, fémbetétes műanyag vagy kizárólag fém.

A segítségükkel könnyen lenyomozhatóvá válik a jogosulatlan hozzáférés. A plomba ideális változatának a kiválasztása több szempont szerint történhet. Például függ az alkalmazási területtől vagy a tároló típusától. A műanyag biztonsági plomba számít a legnépszerűbbnek, mivel olcsó és könnyen alkalmazható.