Vylyan borok

Számos országban a boroknak igazán nagy hagyományuk van, ami kiterjed a készítésre, fogyasztásra és a páratlan kóstolásra is. Havonta megrendezik a borkóstolót Prenzlauerbergben, Berlin egyik igen modern negyedében, ahol sokadik alkalommal képviselteti magát a Vylyan bor is.

Mivel rengetegen érkeznek úgy ide, hogy egyből kijelentik, ők ugyan jó magyar bort még nem ittak, ezért nem is csoda, hogy a villányiak is meg akarják mutatni, hogy mire is képesek. Múlt hónapban a mezőny igen erős volt, hiszen megannyi borfajtát kóstolhattak meg az érdeklődők és a szakértők. Ezek ellenére a magyar finomságok ismét brillíroztak. Kétségtelenné vált az este végére, hogy az igazi győztes az összes közül a Vylyan Cabernet Franc lett, amelyiket csak dicsérni tudták az ott lévők.

A Vylyan sikere sokak szerint a megragadó savszerkezetnek és a mediterrán temperamentumnak volt köszönhető. Egyesek azt is kiemelték, hogy az egyedülállóan profi hordóhasználat elképesztően profi lett, és sokan ilyet egyszer sem láttak még, pedig számos borkóstolón voltak már.