Az érszűkület nagyon súlyos egészségügyi probléma, amit már a megjelenésétől kezdődően kezelni kell annak érdekében, hogy ne okozzon még több, még súlyosabb gondokat. Ha valakinek séta vagy sportolás közben erős fájdalom jelentkezik a vádlijában vagy a combjaiban, elkezdhet gondolkozni azon, hogy az érszűkület kezelése házilag miként valósítható meg. Ez csak kezdetben, de ha elhanyagolja a gondot, akkor csak szakorvos tud segíteni. A magas vérnyomás és a cukorbetegség két olyan oka lehet az érszűkületnek, amiről nem tehetünk.

Azonban az egészségtelen, zsíros ételek fogyasztásáról, a mozgásszegény életmódról, valamint a dohányzásról már igen. Ez utóbbiakon történő változtatás az első lépése annak, hogy az érszűkület kezelése házilag sikerrel történjen. Ugyanakkor léteznek különféle természetes metódusok is, mint például a szén-dioxid gyógygázfürdő, ami régebben helyhez kötött volt, de ma már a saját otthonunkban is elvégezhető. A Fumara Pezsgőkristályok kínálják a másik lehetőséget arra, hogy az érszűkület kezelése házilag eredményt hozzon.

Bonyolult dolog a fekélyes seb kezelése

Ez a probléma szintén számtalan oknál fogva jelentkezhet, többek között a kezeletlen érszűkület eredményének is betudható. Bárhogyan van, a fekélyes seb kezelése minél hamarabb el kell kezdődjön, a szimptómákat nem szabad figyelmen kívül hagyni! Ha a lábfejen, a boka táján, a nagylábujj mögött vagy a lábak belső oldalán fekélyes elszíneződés válik láthatóvá, azonnal lépni kell, mert ellenkező esetben csak súlyosabb lesz a probléma. Ha ez megtörténik, akkor még a szokottnál is hosszabb időbe telik a fekélyes seb kezelése.

Összetett, többlépcsős folyamatról beszélünk, aminek professzionális elvégzéséhez nemcsak érsebészre, hanem diabetológusra, bőrgyógyászra, de akár még dietetikusra és gyógytornászra is szükség lehet. A cukorbetegség alapú fekélyesedés kezelésében, az állapot romlásának megakadályozásában az orvosi kezelés mellett, a méz is segítséget nyújthat. Könnyebb esetekben azonban a fekélyes seb kezelése megpróbálható a gyógynövények erejével is. A beteg szintén nagyon sokat tehet egészséges életmóddal.