Ennek az anyagnak sikerült méltó helyet elfoglalnia a kézműves kiegészítők között. A textil szalag nagyon sokféle típussal büszkélkedhet és kifejezetten széles alkalmazási területe van. Lehet keskeny és széles, vékony és vastag, átlátszó és színes, illetve szerteágazó dekorációs célokra szolgálhat.

Széles körben használják a szegélyek rögzítésére és díszítőelemként is. Ezeket nagykereskedelmi tételben és kiskereskedelemben egyaránt értékesítik. A textil szalagoknak általában három típusát szokás megkülönböztetni. A díszítő szalagokra jellemző a minták, a színek, a szövések sokszínűsége és csak díszítésre használatosak. A szegélyszalagok inkább gyakorlati használatra készülnek. Ruhák megerősítésénél vagy hímzésnél kerülnek alkalmazásra.

A vegyes csoportba tartozó tekercsek sokoldalúak és ötvözik az összes fenti típus legjobb tulajdonságait. Ha nem tudja, hogy Önnek pontosan melyik alternatívára van szüksége, akkor a tapasztalt munkatársaink minden olyan kérdésben tanácsot adnak, ami a textil szalag jellemzőivel és típusaival kapcsolatban felmerülhet.