tetőtéri ablak méretek
Tetőtéri ablak méretek

Egy ház felépítésénél, már a kezdeti szakaszban gondolni kell a nyílászárók helyének kialakítására. A tervrajz készítésénél tisztában kell lenni a tetőtéri ablak méretek pontosságával. A padlástér kialakítása általában az utolsó mozzanat szokott lenni egy ház elkészítésében, de az ablakok behelyezése elengedhetetlen teendő.

Többféle anyagból készülhetnek, jórészt műanyag vagy fa felhasználásával. Az üvegezése is eltérő, ugyanis választani lehet a sima vagy a többrétegű között, aminek jelentős szerepe lesz később a hőszigetelésben. Fontos, hogy a lakás világos legyen, ehhez viszont előnyösebb a nagyméretű ablakok behelyezése. Vannak olyan nyílászárók, amiket előre legyártanak standard méretre, de a legtöbb alkalommal ezek rendelésre készülnek el. Ebben az esetben arra van szükség, hogy a megrendelő tisztában legyen például a tetőtéri ablak méretekkel, mert ezeket a legyártás után már nem lehet kijavítani.

A mérésnél mindig ki kell kérni egy hozzáértő szakember segítséget, aki tisztában van a tetőtéri ablak méretek elkészítésével. Nem ajánlott önállóan elvégezni, így könnyebben elkerülhetőek a későbbiekben adódó akadályok.