Madárriasztó
Madárriasztó

A veteményesek, kertek, ültetvények és szántóföldek gazdái jól tudják, hogy a madarak komoly problémákat képesek okozni a termésben. Ennek tükrében sokan arra vágynak, hogy az állatok lehetőleg ne jöjjenek a földek közelébe.

 

A madárriasztó segítségének köszönhetően megvalósíthatóvá válik ez a cél, hiszen a készülék képes távol tartani az állatokat. Jó tudni, hogy akkor lesz igazán hatásos a madarak elriasztása, ha a gazdák többféle módszert is kombinálnak egymással.

Egyes esetekben hasznos lehet a hálók, illetve a ragadozókat formázó madárriasztó alakok kihelyezése, hiszen a szárnyasok így nem fognak tudni hozzáférni a terméshez. Az ultrahang használata is szóba jöhet, hiszen a riasztó hangokat sem szeretik az állatok.

 

Érdemes kísérletezni az élénkebb színek alkalmazásával, mert a madarak félhetnek a vadabb árnyalatoktól. Időnként pedig variálni kell ezeket a módszereket, mert az állatok előbb-utóbb sajnos mindig hozzászoknak az aktuálisan alkalmazott madárriasztóhoz. Szerencsére a kartevoelriasztas.hu oldalon további tippek találhatók az élőlények elriasztásával kapcsolatban.