Az olaj különféle típusaival minden szakember tisztában van, ugyanis ezzel magabiztosabban léphet fel, amikor az ügyfelek kérdeznek és a megfelelő terméket ajánlhatja nekik.

A kenőanyag egy csúszós folyadék, ami segíti az alkatrészek közötti mozgást és megakadályozza az idő előtti kopást, továbbá a hűtésben is nagy szerepe van. Az autók motorja több száz fémből készült alkatrészből áll, amelyek, ha a gépjármű működésben van, akkor folyamatos mozgásban vannak.

A súrlódás folyamatát úgy a legkönnyebb megérteni, ha elkezdjük összedörzsölni a tenyereinket és egy idő után felmelegednek, hangot adva ki. Amennyiben kenőanyag kerül a két felület közé, akkor egyből könnyebbé válik a mozgás. ?Más hasznos tulajdonságai is vannak ennek az anyagnak.

Megvédi a motort a különféle szennyeződésektől, üzemanyag maradványoktól, mivel védőréteget képez. Meglepő lehet, de a kenőanyag kiválóan képes tisztítani és a speciális adalékok által ez a hatás még hatékonyabb lehet. A piacon ma már sokféle termék található, ezért érdemes szakember tanácsát kikérni.