compliance tanácsadás
Compliance tanácsadás

Manapság már annyi idegen szóval kifejezett szolgáltatás és foglalkozás közül válogathatunk, hogy nem csoda, ha az ember egy ponton elveszíti a fonalat. A compliance tanácsadás céges körökben lehet igazán ismert, de még ezen a területen sem mindenki van tisztában azzal, hogy mit is jelent valójában. A tevékenység elsődleges célja, hogy biztosítsa a hatályos jogszabályoknak, belső szabályozásoknak és az Etikai kódexnek való megfelelést. Ezt hallva, sok ügyvezető sajnos csak legyint egyet és tovább is lép anélkül, hogy elgondolkodna a compliance tanácsadás igénybevételén.

Ennek azonban több jótékony hatása van, mint amit az ember első ránézésre gondolna, ugyanis nemcsak arról, az egyébként kiemelten fontos dologról van szó, hogy ne büntessék meg a céget. A compliance tanácsadás igénybevétele után a munkavállalók is jóval nagyobb munkakedvvel látnak majd neki a napi teendőknek, tudván, hogy bármikor számíthatnak az ügyvezetésre és még a kényesebb helyzetekben is nyugodtan fordulhatnak hozzájuk.

Ilyenkor viszont előfordulhatnak olyan esetek is, amikor a vezetőség már nem igazán tud segíteni, bármennyire is szeretne. Így kerül a képbe a munkaügyi mediátor, aki pont azért van, hogy még a legnehezebb helyzeteket is tisztázni tudja. A vitarendezéssel foglalkozó szakértő tulajdonképpen egy olyan jogász, aki meglepően magas empátiával rendelkezik. A tárgyalásokon ugyan pártatlan félként van jelent, viszont kiemelten fontos, hogy mind a két felet, illetve a vonatkozó jogi szabályozásokat is pontosan ismerje és értse.

Ilyenkor ugyanis a munkaügyi mediátor képes arra, hogy a vitázó feleket egyaránt győztesként hozza ki az ügyből, ezzel nemcsak egy nagyon hosszú és stresszes tárgyalásoktól mentesülnek a résztvevők, de igen sok pénzt és időt is megtakarítanak. A munkaügyi mediátor jelenléte tehát igencsak hasznos lehet és nagyban hozzá tud járulni a vállalkozás jövőbeni működéséhez azzal, hogy a vitás helyzeteket megélő kapcsolatokat is képes visszazökkenteni a kezdeti normál vágányra.