Mapegum jól ellenáll a nedvességnek
Mapegum jól ellenáll a nedvességnek

A nagyobb energiatakarékosság érdekében, sokan döntenek úgy, hogy bizonyos mértékig leszigetelik a lakásukat. Ez anyagi megfontolásból is egy jó gondolat lehet. Attól függően, hogy milyen módszerrel fűtünk, egy jól megtervezett hőszigetelő rendszer sokat jelenthet. Akár gáz, akár fafűtéssel tartjuk melegen a lakást a tél folyamán, előfordulhat, hogy öt vagy éppen tíz fokot is nyerhetünk. Ez már nem kevés megtakarítást jelent, ami nagyon hamar meglátszik a pénztárcánkon is.

Igaz, hogy az elmúlt években nem voltak azok az igazán nagy telek, amelyeket még szüleink megszokhattak, de sohasem lehet tudni, hogy mikor fog újból beköszönteni egy hűvösebb időszak. Mielőtt nekilátunk a hőszigetelő rendszer kiépítésének, érdemes lehet egy megfelelő szakembert elhívni terepszemlére, hogy elmondja a véleményét. Ő majd megállapítja, hogy milyen mértékű műszaki megoldásokra van szükség, hogy az új hőszigetelő rendszer jó hatásfokkal működhessen. Érdemes aztán nagyobb gondot fordítani az alapos szellőztetésre, hiszen a jól szigetelt lakásban hamar bepárásodik egy fürdőszoba.

Ahol megjelenik a nedvesség, ott aztán a gombák is hamar megtelepednek, kivéve, ha olyan anyagot használunk, mint a Mapegum. Ez a más néven folyékony fóliának nevezett anyag igen nagy hatásfokkal alkalmazható azokban a helyiségekben, ahol gyakori nedvesedés tapasztalható. Fontos tudni, hogy nem folyamatos vízhatásnak kitett és csak beltéri felületeken lehet alkalmazni. A fürdőszobák gipszkarton elemeit könnyen meg tudja védeni.

A Mapegum nagyon változatos helyeken alkalmazható, kenhető vízszigeteléskor, ami még a pórusbeton és fafelületeket is képes megóvni. Nemcsak a fürdőszoba, hanem olykor a konyha is nagy párának és nedvességnek van kitéve. A kiloccsanó víz sok fejfájást okozhat, mert könnyedén kárt tehet a friss festésben. Ilyen esetekben érdemes Mapegum készítménnyel átfesteni a falat és nem kell tartanunk a gőztől vagy a kicsapódó víztől. Érdemes minél hamarabb beszereznünk ilyen termékeket, hogy megfelelően óvni tudjuk lakásunk kritikus pontjait.