Az igényes környezet nem csupán a házunk falain belül lévő teret jelenti, de a portához tartozó kisebb-nagyobb kertet is. Ha az udvar gazos és gondozatlan, a hozzánk látogató személyekben óhatatlanul is negatív benyomás alakul ki, amit még a ház belső tereit jellemző kellemes atmoszféra sem változtat meg. A kerttervezés viszont, főleg ha azt profira bízzuk, tökéletes lehetőséget szolgáltat a környezetünk vonzóvá tételére. Míg a kertépítés néhány évtizeddel ezelőtt a gazdagok kiváltsága volt és mint olyan, a luxuscikkek táborát erősítette, manapság már elérhető bárkinek, aki tudatosan lát hozzá az álmai otthonának a megvalósításához.

Persze mielőtt az álmok valósággá válnának, rengeteg kérdésre kell megtalálnunk a választ. Jó ötlet, ha először mi magunk gondoljuk végig a kívánságainkat és vesszük sorra a lehetőségeinket a kerttervezés témában, főként az anyagiak vonatkozásában. Amint ezzel a lépéssel megvagyunk, válasszuk ki a szimpatikusnak vélt kertépítő szakembert, aki a kerttervezés jegyében kilátogat a munkaterületre és felméri annak adottságait.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a kert öntözőrendszer nélkül olyan, mint a kávé tejszín nélkül, hogy egy ismert hasonlattal éljünk. Ma már valóban ritka, mint a fehér holló az a modern udvar, ahol a lakók még mindig manuálisan oldják meg a növények locsolását. A slaggal vagy a locsolókannával való öntözés nemcsak nagyon időigényes, de roppant fárasztó is, ami lássuk be, nem a legideálisabb kombináció a nehéz munkanap után.

A kert öntözőrendszerrel való locsolása szerencsére semmilyen emberi beavatkozást nem igényel, hiszen az okos műszer előre beprogramozott rendszere akkor lát neki a munkának, amikor arra a növényeknek valóban szükségük van. A kert öntözőrendszer megtervezése és üzembe helyezése minden esetben pofi kézért kiált, így érezzünk bármennyi affinitást is, inkább ne vágjuk bele a fejszénket egyedül ebbe a vitathatatlanul komplex vállalkozásba. A felmerülő kérdéseinkkel pedig nyugodtan keressük Bozsik Viktor urat, a kertépítés mesterét!