arany medál
Arany medál

Vannak nagyon szép nyakláncok, amelyek egymagukban viselve is jól mutatnak. Vannak olyanok is, amelyek esetében az arany medál szükségszerű tartozék. Hogy mi a jelkép, ilyen esetben nem fontos, annál inkább az, hogy medál nélkül a lánc „meztelen”.

De persze ezeket a darabokat eleve úgy tervezik, hogy valami lógni fog rajtuk. A viselőjük szeretne magával hordani egy kis jelet, amivel magának vagy éppen a külvilágnak szeretne üzenni. Lehet egy emlékhez kötődő motívum, esetleg egy erősítő jelkép is. Sokan hordják a nyakláncukon a csillagjegyük ábráját, de ha valakin ilyen van, még nem biztos, hogy annak a jegynek a szülötte.

Az oroszlán például jelentheti az illető harciasságát vagy pont azt, hogy meg kell tanulnia visszafogni az indulatait. Éppen így, a mérleg szimbólum utalhat a viselőjének, hogy ideje lenne az életében beállni a középútra, azaz egyensúlyba kerülni. Egyetlen arany medál és megannyi értelmezés. Olykor csak az utalások jönnek szembe, az a legfontosabb, hogy nekünk mit üzen, amit láttunk.